Hur spelar man?

Det är som tur är ganska enkelt att spela Minecraft, och man lär sig mycket medan man spelar. Det bästa är att börja med att starta en egen värld, där man kan prova sig fram i lugn och ro. En bra sak att komma ihåg är att det inte gör något om det ”blir fel” de första gångerna. Det är lätt att det kan kännas som en mindre katastrof när man är liten, men de flesta spelare skapar högvis med världar innan de hittar en favorit.

Spelläge

När man skapar sin värld så måste man välja spelläge. Det som finns att välja på är Kreativt, Överlevnad och Hardcore. Det är oftast bäst att börja i kreativt så att man kan känna lite på hur kontrollerna fungerar, se vad som går att bygga osv. Då slipper man också alla monster. Det är faktiskt bara fantasin som sätter gränsen för vad man kan bygga. (som du kan se här på sidan).
Men det kan såklart vara svårt att få till de där superbyggena med en gång, så det är bra att börja med ett hus, med en säng, lite blommor och varför inte en ko?

Svårighetsgrad

Svårighetsgrad ändrar man från inställningarna på startskärmen. Inställningarna är Lätt, Normal, Svår och Fredlig. De olika graderna påverkar hur mycket resurser som finns och kanske viktigast för de mindre: om det kommer Monster. Monstren är i sanningens namn inte särskilt läskiga, men där får man känna efter vad ens barn tycker själv.

Sen då?

När man har lärt sig hur spelet fungerar så brukar det efter ett tag kännas naturligt att vilja fortsätta online på en server. Det finns massvis med publika servrar i olika länder och med olika karaktär. Läs mer om hur man ansluter till en server och få tips på bra servers för svenska barn:

Spela Online
En arg spindel, igår.
En arg spindel, igår.
 

Leave a Reply