Vilken konsoll ska jag välja?

Att välja spelkonsoll kan vara nog så knepigt. Det är lätt att bli förförd av säljare och snygga trailers, men när man köper till ett barn så är det helt andra frågor man ska ställa sig.

I första hand handlar det om spelutbud. Vilka spel finns till konsollen? En del spel är nämligen exklusiva och finns bara till sitt system.
Det mest uppenbara exemplet är Mario, som bara finns till Nintendos spelmaskiner. (Nintendo DS, Wii, Wii-U osv.)
Men även Playstation och XBOX har sina egna varumärken.

Är det så att barnens kompisar spelar något av de exklusiva spelen väldigt mycket så kan det vara skäl nog att välja just den maskinen.
De flesta spel har nämligen onlinemöjligheter där man kan dela upplevelsen med sina kompisar och då kommer man ju ifrån ett av många föräldrars största farhågor med spel: att det är associalt. Om barnen kan dela bilder, chatta och spela tillsammans så är det ju plötsligt en helt annan sak. (Även om det naturligtvis inte är en ersättning för att ses på riktigt.)

Vi kommer att försöka bena ut hur skillnaderna mellan maskinerna ser ut, och hur stort utbudet är för olika åldersgrupper. Till höger kan du snart läsa mer om respektive system.

Men tills vi har hunnit skriva klart artiklarna kan man väl säga såhär:

Nintendo har Mariospelen som inte finns på de andra konsolerna
Playstation och Xbox har fler spel för de lite äldre barnen, och är därför bra att växa i. De är också kraftfullare vad gäller grafiken.

Den senaste generationen Playstation 4 och Xbox One har inte så många spel än och vårt råd är därför att avvakta tills spelen kommer.
Fördelen med det är att priset på de gamla spelen sjunker. Och när det väl är dags att uppgradera så har konsollen också blivit billigare.

 

Att tänka på:

• Är det något spel ni vill åt?
• Vad spelar kompisarna?
• Online eller inte?
• Vilka övriga tjänster finns?

Läs mer:

Playstation XBOX Nintendo

Leave a Reply